Wonderhedge® Technológia,
a Csodasövény® biztonságáért

Mechanikus tisztítás

A földből történő betakarítást követően, a sövény növény tisztításra kerül, úgy hogy 4-5 alkalommal folyóvízzel mossuk le a természetben rárakódott mechanikus szennyeződésektől. ( A nedvesség növeli az ózonizálás hatékonyságát is.)
Kontakt védelem
A Csodasövény® termesztése és előkészítése során a növényeket környezetbarát kezelési rendszereken visszük keresztül. A kezelések középpontjában az ózonos kezelés áll. Ez egy sterilizálási eljárás, ami teljesen környezetbarát, vegyszermentes megoldás. A vírusok, baktériumok, és gombák elpusztítására egy három atomos oxigént használunk. Ezt az eljárást többször ismételjük, szinte a csomagolás napjáig.
Zárt térben ez elpusztítja ( azonnal oxidálja) a kórokozókat. Nyitott környezetben azonnal stabil oxigénné alakul. Ezt az eljárást a gyógyászati műtők fertőtlenítésére használják már évtizedek óta.
Felszívódó szerek
Gomba fertőzések prevenciójára olyan enyhe szereket használunk, mely órák alatt felszívódik a növénybe és ellenállóvá teszik.
A kiszállításaink előtt 4-6 héttel már semmilyen vegyszeres kezelést nem kapnak a növények. Ez a kivárási idő szokásos ( előírt ) vegyszer lebomlások időtartamának a 12-14 szerese. Ez egy rendkívül biztonságos eljárási rend.
Kiszállításkor a Csodasövény® steril állapotú.

Csodasövény® Wonderhedge® technológiával előkészített sövény

A legfontosabb: AZ IMMUNERŐSÍTÉS!

Gyermekeink számára fontos az immunerősítés.
És mi a helyzet a növényeinkkel? Bizony ugyanolyan fontos, mint minden élőlény számára. Erős immunrendszer a garancia az “egészséges” életre.
Az immunrendszer erősítése növények esetén egy összetett tevékenységi rendszeren alapul.
Ennek többek között részei az edzés, a gombafertőzések elleni külső és belső védelem, és a sterilizálás többelemes rendszere.
A CSODASÖVÉNY®, a Wonderhedge® csoport által fejlesztett egyedi immunerősítő eljárás eredményeként biztosítja a hosszantartó egészség megőrzését.
Részletesen a gyökérpenészről!
Némely erre érzékeny növény legalattomosabb fertőzése a gyökérpenész. Telepítéskor nem látható a spóra. Fejlődés közben csak azt vesszük észre, hogy a 100 eltelepített növényünkből 20-30 nem úgy fejlődik, ahogy a többi. Azt látjuk, hogy mintha csak vegetálna.
A probléma oka a gyökérpenész. Ez az alattomos, gyökér-hordozta fertőzés eleinte csak a vékonyabb gyökereket tünteti el (elrothad), majd a vastagabbak kerülnek sorra.
Kis idő elteltével már nem tud tápanyagot felvenni a növény a gyökéren keresztül, így elszárad. Miután kihúzzuk a földből, látjuk csak meg, hogy a gyökér eltűnt.
Az igazi probléma azonban csak most kezdődik, mert a kertünk talaját teljesen megfertőzi.
Szinte bármilyen kultúra kerül e helyre, azt megtámadhatja ez az alattomos kórokozó.
Sajnos a közép- és kelet-európai termelők, a növények fertőtlenítésére nem fordítanak figyelmet, ugyanis megnöveli a termelési költségeket és jelentősen megbonyolítja a termesztés menetét.
A tőlünk vásárolt CSODASÖVÉNY® az immunerősítés keretében kettős gyökérpenész elleni kezelést kap !
Nyugat-Európában már elképzelhetetlen, hogy ilyen kezelés nélkül kerül növény forgalmazásra, mert a védelem nagyon fontos szempont.
Vállalatunk kettős védelmi rendszerrel óvja meg a CSODASÖVÉNY® tulajdonosok növényeit és kertjét.
Egyrészt egy többször megismételt vegyszeres kezeléssel, másrészt, ami hatékonyabb megoldás, és biztonságosabb is, ez egy mélygázas ózon (oxigén) kezelési eljárás.
Az ózon-kezelés, egy teljesen környezetbarát, vírus-, baktérium- és gombaölő megoldás. Növényeinket ózon-fertőtlenített tanúsítvánnyal látjuk el.
Az ózon, egy három atomos oxigén. >>A gyökérpenészről

Személyes növény átvétel:

Csodasövény® Telep
8394. Alsópáhok,
Keszthelyi út 17.
GPS koordináták:
46.76177 , 17.18200

Levelezési cím:
Csodasövény Kft
8360. Keszthely,
Kinizsi P. u. 66. 

Kövessen minket!
ELÉRÉSEK
Fontos linkek