Csodasövény® vevőink véleménye

Hallgassa meg azokat, akiknek már van Csodasövény® növénye!

"Aki keres az talál. Véletlenül leltem rá a hirdetésre a neten. S mivel hogy éppen vágytam a kerítésem mellé ültetni valamit, hát kapóra jött. A sövény bemutatása olyan laikusok számára is, mint amilyen én vagyok, érthető volt. Mind ez megfűszerezve képekkel, folyamatról- folyamatra. Mit mondjak, ha igaz amit a sövény bemutatására írtak / és miért ne lenne? / akkor ez az amire vágyik minden kert tulajdonos, gyorsan, a lehető leggyorsabban fejlődjön neki szép, nagy, dús és ha lehet még dúsabb sövénye. Nosza nyúlok a telefon után /gyors kontakt,./ és már azon kapom magam , hogy az ősz Balatonját csodáljuk a párommal az autó szélvédőjén keresztül. Van mit. Irány Keszthely.
Ajánlom önöknek! Egy napos kirándulásnak is pazar. Bár a neten minden részlet le van írva /érthetően/ én kérdésekkel, sőt kérdések özönével bombázom a sövények atyját. A válaszok érthetőek és mindenek felett meggyőzőek. Aztán hirtelen felindulásomban 1000-db sövény büszke tulajdonosa leszek. És ha már így történt, másnap neki is láttam az ültetésnek / nem kevés munka elhihetik, de nagyon megéri a fáradtságot. Jól néztek ki a megfelelő sűrűségben egymás mellett elültetett kis ágacskák. Tavasszal, ahogy meg vagyon írva, visszavágtam mind egy szálig .mind az összes szálig. Na a polgárnak itt kikerekedik ám a szeme. 1000-db fogpiszkálóval lett gazdagabb a kertje. Se mellékhajtás, se magasság, se önbizalmam. A barátok, ismerősökről sem lehet ebben az időszakban elmondani, hogy növelték volna az egómat. Kaján vigyor minden felé. Aztán láss csodát beköszöntött a tavasz / nem a tavasz a csoda. Bár ma már!? / és eljött az én időm, pontosabban a sövényeimé. Legalább is reméltem. Szép finoman elkezdtek kihajtani, mit kihajtani,. Nőni és hajtani, aztán csak nőt és hajtott. Én meg csak vágom, vágom vissza az meg bosszúból fejlődik nő és sűrűsödik, hogy a sorrend pontos e nem tudom de azt tudom, hogy szemet gyönyörködtető. Nyolc hónap alatt legalább 10x vágtam vissza,. különben kettő méter lenne a magassága csak nem lenne sűrű./ persze mindenkinek lehervadt a kaján vigyor az orcájáról amikor meglátták az eredmény első részét. Mert mondanom sem kell a sövény részéről folyt köv. Végső konklúzió: Hogy elégedett vagyok-e? Az nem kifejezés. Hogy azt kaptam-e, amit írtak erről a növényről? Nos sokkal, de sokkal többet. 

Levélírás

Körmendi József,
újságíró, 06-30-9440-805

A csípős novemberben szinte jólesett az a kis kerti munka, ami a csoda- sövényem földbetételét jelentette. Nagyon vártuk a tavaszt hiszen nem ismertük ezt a növényt. Biztos voltam benne, hogy a növekedés amit az interneten írnak , az " biztosan túlzás ". Már korán kizöldelt, és visszavágtuk a cég által javasolt 10cm-re . Akkor még hihetetlennel tűnt, hogy ezek a kiálló kis " fogpiszkálók" komoly sövénnyé cseperedjenek.
Azonban döbbenetes sebességgel hozta a leveleket. és az újabb és újabb hajtásokat. Ahogy nyírtuk egyre dúsabb és dúsabb lett. Örülök, hogy rátaláltam erre a növényre. 

Levélírás

Fehér József, Miskolc
70/369-3527

Amikor elültettem tél előtt a sövényt, gondoltam húúú, ezzel jól átvertek, ezekből a száraz vesszőkből tuti, hogy nem lesz semmi :) Arra is gondoltam, hogy ez biztos valami internetes átverés volt:) Majd letört a derekam, mire elültettem.:) A telek közepére ültettem el 1 szilfát. Anyám nevetett is amikor meglátta:D
Tavasszal nagy kíváncsisággal kísértük, hogy mi lesz belőle. Húúú, nagy volt az öröm, amikor el kezdett zöldellni. Körbeugráltuk :) Tavasszal a b.nőm visszavágta úgy, ahogy le volt írva. A szívem hasadt meg a zöldellő sövényt a csajom egy ollóval 10 cm-re vágta vissza. Amikor megláttam, azt hittem ott infarktust kapok. Na mondom kész a sövény projekt, befejeződött. Pár nap múlva mentem ki. Mintha vissza se lett volna vágva:) Elkezdtem öntözni, minden este, hoztam alá lótrágyát is:) Most már 20-40 centisek. Tavasszal mentem le a pincébe a slagért- mondom, megöntözöm a sövényt. Kérdezi a csajom, hogy mi ez a sarokba, ez a két elszáradt vessző? Hú, b...... meg - mondom- ez a 2 szilfa:), amit nem ültettem ki. Na gyorsan kirohantam, ástam egy gödröt a két szilfának, beleraktam, meglocsoltam. A b.nőm mondta, hogy ennek annyi, hazavágtam:) Nem is nagyon adott életjelet magáról a két fa, onnan tudtuk hogy van bennük lélek, mert a kérge alatt zöld volt. Ma mondta b.nőm, hogy most kezd mind a 2 kirügyezni az is, mint az első. A Csodasövény miután aláborítottam a földdel kevert lótrágyát, szemmel láthatóan kezdett el nőni. Júliusban majd visszavágjuk megint:) 

Levélírás

Ádám, Nyírpazony
0620 563 17 07

Miután átvettük a növényt, két hétig nem tudtam időt szakítani a telepítésre. Felhívtam a kft-t, ők azt mondták, hogy tegyem vízzel teli vödrökbe és gond nélkül kihúzza telepítésig. Őszintén megmondom, nem voltam nyugodt. Nagy kő esett le a szívemről, amikor két hét elteltével még semmi károsodást nem láttam a növényeken. Hegyi telkünk sóderes kővel teli talajába eddig igazán semmilyen sövényt nem tudtam telepíteni, így ettől sem vártam "csodát". Azonban 300 tőből valamennyi fejlődése elindult tavasszal. Azt jól sejtettem, hogy ebben a mi talajunkban ez nem lesz 1,5m-es az első évben. Azonban ennek a 70cm-esnek is nagyon tudok örülni. 

Levélírás

Kauker Istvánné, Veszprém
06 30-396-14-50

Eleinte kételkedtem, de az idő igazolta mindazt amit az Interneten hirdetett, hogy egy olyan növénnyel van dolgom amely a gondos ápolást /öntözés , gazolás/ meghálálva évente valóban gyors növekedésű dús sövénnyé fejlődik.
A Csodasövény elültetését követő visszametszés dús lombozatú növényt eredményezett. A második metszést követően a növények többsége elérte a másfél méteres szintet. Az idei utolsó metszést (ma) szeptember 4-én hajtottam végre mintegy 60-cm es magasságban remélve ,hogy tavasszal még dúsabb sövénnyé fejlődik ,az eddigi tapasztalatok biztatóak a turkesztáni szil valóban csodasövény . Állításom igazolására küldök néhány képet ./ A drótkerítés magassága 2 méter/
Maradok Tisztelettel: Ulmus-t kedvelő tag

Levélírás

Szabó József
Veszprém - Kádárta
Cseralja út 7.

Nem lehet magukat elfelejteni, hiszen a sövényünk állandóan eszünkbe juttatja magát. Megmondom őszintén, amikor tavaly októberben eljött hozzánk és elhozta a 2500 darab kis sövény növendéket a kocsija csomagtartójában kissé szkeptikus voltam a csodasövény mivoltával kapcsolatban.
Ebből a 2500 darabból 500 m sövényt telepítettünk különböző helyekre. Diósdon 1200 darab lett elültetve, itt a legmostohábbak a körülmények, nincs rendszeresen locsolva. Talajcserét csináltunk alatta, de az altalaj elég sziklás. Ennek ellenére a sövény szépen fejlődik, kétszer már visszavágtuk, 1 éves korára el fogja érni az 1-1.20 m-t. Ahol több vizet kap, az esőcsatorna tájékán, gyönyörű sűrű. Másik 1300 darabot Gyúrón ültettük el saját kertünkben. Nem sikerült ősszel elültetni, mert bejöttek a fagyok, elvermeltük és március végén ültettük el. Itt jó a talaj, megcsináltuk az automatikus csepegtető öntőzést és az Ön tanácsára fekete, gazosodás elleni műszaki fóliát tettünk rá. Itt a sövény megszolgálta a CSODASÖVÉNY elnevezést. Május elején még csak apró levélkék voltak rajta, június végére elérte az 1 m-es magasságot. Visszavágtuk kb 30 cm-esre. Két hét múlva már jöttek rajta az új hajtások, 4 hét múlva nem lehetett látni, hogy visszavágtuk, csak háromszor olyan sűrű lett. Július közepén vágtuk vissza harmadszor, kb 40-50 cm-esre, most augusztus első hetében vannak rajta újra 80-90cm-es hajtások is. Az 1200 tő napi 1-1.2 m3 vizet kap. csepegtető öntözéssel, nagyon meghálálja a gondoskodást. Ebben az évben 1-1.20 m-re engedjük felnőni, de jövőre biztosan eléri a 2-2.5 m-t. Mindenki a csodájára jár, a szomszédban 3-4 éves telepítésű fagyalok vannak, sehol nincsenek a mi sövényünkhöz képest. Referenciaként bárkinek szívesen megmutatjuk, e-mailben szívesen küldök képeket. E-mail címem: jasz.eszter@profilaxis.hu.
Az öntözést a cégünk által forgalmazott olasz gyártmányú kútszivattyúval biztosítjuk, melyről bővebben a www.pump.hu és a www.profilaxis.hu oldalakon olvashat.
Üdvözlettel: 

Levélírás

Jász Eszter
cégvezető
Tel:+36 23 545 293
Fax:+36 23 545 093
PROFILAXIS KFT
2049 Diósd, Vadrózsa u. 13.
www.profilaxis.hu
e-mail: jasz.eszter@profilaxis.hu

Egyéb sövénynövényeink:

Fagyal sövény, az örökzöld
Télizöld fagyal

Egész évben zöld növény, nagyon szépen nyírható, formálható.

Arónia, a fekete berkenye
Fekete berkenye, arónia

A világ legegészségesebb növényéből lehet sövénye.

Személyes növény átvétel:

Csodasövény® Telep
8394. Alsópáhok,
Keszthelyi út 17.
GPS koordináták:
46.76177 , 17.18200

Levelezési cím:
Csodasövény Kft
8360. Keszthely,
Kinizsi P. u. 66. 

Kövessen minket!
ELÉRÉSEK
Fontos linkek