A weboldalon cookikat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Részletek

A szil, az egyik legjobban felhasználható fa

Igazi gyors növekedésű, lombot adó fa. A szilfa három év alatt képes elérni a hat méteres magasságot, miközben dús levélzete kitűnő árnyékoló. Könnyű a gondozása, nem igényes a talajra, nedvességre, elhelyezésre.

Miért válassza a turkesztáni szilfát kertjének árnyat adó fái közé? 

TURKESZTÁNI SZIL ( Ulmus pumila var. arborea) lombhullató, élénkzöld, kicsi fényes levelű fa. Szállítási méret: 1,50-1,70 cm.
Hihetetlenül gyorsan képes hatalmas lombkoronát kialakítani. Három év alatt képes elérni a 6 m-es magasságot . Ki ne szeretne a tikkasztó hőségben árnyékban olvasgatni, elmélkedni, miközben a perzselő nap égető erejéből mit sem érzünk.
Rendkívül ellenálló, igénytelen fajta, tulajdonképpen bármilyen talajjal beéri.
Amennyiben silány tápérték nélküli talajunk van, akkor azt érdemes tápanyaggal ellátni, trágyázni. Ha ezt elmulasztjuk, a fánk ezt is túléli, de növekedése sokkal lassabbá válik.
Két három éves korában, már ne próbálkozzunk törzs közeli trágyázással, mert támasztó gyökerei már eltávolodtak a törzstől. Ilyenkor inkább levéltrágyával érdemes táplálni. A lombosodást segíti a Csodasövénynél® jól bevált DAMISOL Csodasövény® Extra tápoldat. 
Kimagasló, árnyékoló képesség, magas fokú porzáró, lekötő képesség. Mostoha talaj és éghajlati viszonyok között is képes intenzíven fejlődni. A víz kulcsfontosságú szilfánk intenzív fejlődésében. Itt olvashat érdekességet a szil félékről>>Szilfa, az elegáns gyógyító
Szilfa vásárlóink számára is biztosítjuk a " CSODASÖVÉNY® RENDSZERT" Ha néhány szóban kellene megfogalmaznom, akkor azt mondanám : ez nem más mint egy életre szóló gondoskodás. Nagy múltú szakemberek segítik, hogy az Ön kertje olyan legyen, amilyennek megálmodta. Nonstop ingyenes szaktanácsadó rendszereink állnak az Ön szolgálatában.
>>Itt olvashat még a Csodasövény® Rendszerről

Szilfa képek

Szilfa telepítési tanácsok   

Telepítése október végétől- március közepéig. Természetesen akkor küldjük a fát, fákat amikor telepíthető.
Mivel a telepítési ideje október vége, november az első fagyok utáni időszak, célszerű elkészítenünk előre (még jó időben) az árkot (kb 30-40 cm mély, és széles), ahova majd a ültetjük. Tavaszi telepítésnél ezeket előre nem szükséges előkészíteni.
1. Gyökereit áztassuk be ( kb.24 órán keresztül), hogy jól teleszívja magát vízzel.
2. A kiemelt földet tőzeggel vagy komposzttal dúsítsuk, nehéz agyagos talajoknál homokot adjunk hozzá.
3. Helyezzük a szilfát a gödörbe, bő víz töltése mellett szórjuk földet a gyökerekre, majd óvatosan tapossuk keményre, hogy a szilfa egyenesen álljon.

Metszés:
Nagyon gyors növekedésnek indul kellő öntözés mellett.
A metszési, gondozási munkálatok legfőképpen a lombozat struktúrájának kialakításából áll. Magunk dönthetjük el, hogy a fa melyik tulajdonságát " domborítjuk ki" a metszési struktúrával.

  •    1-15 db között 1690 Ft/darab
  •   15 db felett 1380 Ft/darab
  • Szállítás  - Szállítási és csomagolási költség a sövénnyel megegyező. >> Itt megtekintheti!
    Sövény és fa együttes megrendelése esetén együtt szállítjuk, és egyszeres szállítási és csomagolási költséget számítunk fel. Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.

Címek

Személyes növény átvétel: Csodasövény Telep
8394. Alsópáhok,
Keszthelyi út 17.
GPS koordináták:
46.76177 , 17.18200 

Levelezési cím:
Csodasövény Kft
8360. Keszthely,
Kinizsi P. u. 66. 

Elérések

Ügyfélszolgálat:
+3670-324-57-22
+3683-340-536
Hétfő-Péntek 8-16

info@csodasoveny.hu

Fogyasztói kifogás esetén:
kifogas@csodasoveny.hu

Fontos linkek

JOGI NYILATKOZAT
ADATKEZELÉSI   NYILATKOZATAT
ÁSZF

PANASZKEZELÉS, SZAVATOSSÁG
Tárhelyszolgáltató


Adószám: 11358060-2-20
Cégjegyzék szám: 20-09-063009

A weboldalon cookikat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek..