A növényről
Fontos információ hang formátumban
Képek a növényről .......
Ültetés, ápolás
Ültetés, ápolás képekben
Vásárlási feltételek
Publikációk
Kiemelt ajánlat intézményeknek
Kiemelt ajánlat egyházi intézményeknek
Viszonteladói ajánjat
Content for New Div Tag Goes Here
Üzletszerzői ajánlat
Cégünkről
Árak
Megrendelés
Korábbi vevőink írták

-LETÖLTHETŐ

gondozás, ápolás, telepítés,tippek


  


 

 

    
   
 
 
 

 

 
Vásárlási feltételek
Megrendelés
     
   
     
 

A CsodasövényR kezelésének technológiája


Mechanikus tisztítás

A földből történő betakarítást követően, 4-5 alkalommal folyóvízzel tisztítjuk meg a növényt a természetben rárakódott mechanikus szennyeződésektől. ( A nedvesség növeli az ózonizálás hatékonyságát is.)

Kontakt védelem

A CsodasövényR termesztése és előkészítése során környezetbarát kezelési rendszereken visszük keresztül. A kezelések középpontjában az ózonizálás, ózonos kezelés áll. Ez a sterilizálás leginkább környezetbarát, vegyszermentes megoldása. A vírusok, baktériumok, és gombák elpusztítására egy három atomos oxigént használunk. Ezt az eljárást többször ismételjük, szinte a csomagolás napjáig.
Zárt térben ez elpusztítja ( azonnal oxidálja) a kórokozókat. Nyitott környezetben azonnal stabil oxigénné alakul. Ezt az eljárást a gyógyászati műtők fertőtlenítésére használják, már évtizedek óta.

Felszívódó szerek

Gomba fertőzések prevenciójára olyan enyhe szereket használunk, mely órák alatt felszívódik a növénybe, és ellenállóvá teszik.
A kiszállításaink előtt 4-6 héttel már semmilyen vegyszeres kezelést nem kapnak a növények. Ez a kivárási idő szokásos ( előírt ) vegyszer lebomlások időtartamának a 12-14 szerese. Ez egy rendkívül biztonságos eljárási rend.
Kiszállításkor a CsodasövényR steril állapotú.

 

Növény allergiák:

Talán furcsán hangzik, de szinte, sőt valamennyi növényünk ami körülvesz bennünket az kisebb-nagyobb mértékben allergén. Némelyik pollenje allergiás reakciót vált ki.
A különböző növényeket ennek megfelelően négy osztályba sorolják be:

 • nem allergén
 • alacsony allergén hatású
 • közepes allergén hatású
 • magas allergén hatású

Például magas allergén osztályú: rozs, nyír, perje, parlagfű, űröm, stb.
Közepes allergén osztályú: mogyoró, éger, tarack búza, falgyom stb.
Alacsony allergén osztályú: kukorica, rizs, nád, gesztenye, tölgy, fűz, és ide tartozik a szilek családjához tartozó CsodasövényR is.
Nem allergén: búza,árpa, zab, cirok, juhar, eper stb.

Erről bővebben:
http://www.sci.u-szeged.hu/pollinfo/index.php?oldal=allnov

Ami igazán fontos, hogy a saját szervezetünk mire reagál allergén reakciókkal. Vannak akik pl. az aranyra mint fémre allergiásak. Vannak akik házi porra, vagy egyes pollenekre.

A CsodasövényR esetén, mivel alacsony allergén osztályú, nagyon ritka az allergén reakció.
Viszont fontos figyelembe vennünk, hogy a Csodasövénynek kitűnő a por megkötő képessége. Tisztítja, megköti a levegőben lévő polleneket, porokat. Ezek a levél felületén kötődnek meg nagyon koncentrált formában.
Egy nyári,- száraz időszakot követően - lenge öltözetben történő, sövény vágás alkalmával ez a koncentrált, por pollen válthat ki allergén tüneteket.
(bőrpír, viszketegség )
Ez ellen kétféle képen, lehet védekezni, zárt ruházatot használjunk, hogy ne kerüljön a levélzet közvetlenül a vagy esőzéseket követő napokban vágjuk, alakítsuk a sövényt.
Ami a legfontosabb, keresünk fel egy allergológust, aki pontosan meg tudja állapítani hogy mely növény pollenjére vagyunk allergiásak.

 

Mérgező növényeink.

 • A gyöngyvirágnak minden része erősen mérgező. Ha gyerekek mégis esznek belőle, els sorban rosszullét, hányás hívhatja fel a figyelmet a bajra. Sajnos okozott már halálesetet az is, hogy a virágot tartalmazó vízből ittak.
 • A legtöbb kertben megtalálható aranyeső szintén mérgező , különösen a termése.
 • A kroton nedve a tápcsatornába jutva erős hányást, hasmenést,
  égő , maró érzést, a bőrre cseppenve pedig kivörösödést, viszketést okoz.
 • A fikusz erős hasfájást, hasmenést, hányást okoz, amennyiben lenyeli a gyermek.
 • A ciklámen erős hányás, hasmenést, fokozott izzadást, légzési nehézséget okozhat.
 • A diffenbachiának minden része mérgező. A szájban, torokban égő , maró érzés jelentkezik, nyelési nehézség, sőt akár beszédképtelenség is jelentkezhet.
 • A filodendronnak vagy könnyező pálmának a légző győkerei tartalmazzák a mérgező anyagot, amely a bőrre vagy a nyálkahártyára kerülve erősen irritálja azt: a bőr kivörösödik, a szájüregben, torokban égő érzés jelentkezik. Mérgezés esetén a gyerek száját jól ki kell öblíteni, majd jégkockát szopogattatni vele.
 • A leandernek minden része mérgező, heves hányást, hasmenést okoz.
 • A szobai kankalin (primula) levélszőrei bőrirritációt okozhatnak, viszketést, hólyagképződést okozva.
 • A mikulásvirág nedve maró hatású.
 • A maszlagnak nemcsak az illata kellemetlen, de minden része mérgező is. Általános nyugtalanságot, beszédzavart, sírógörcsöt, eufóriát, hallucinációt is okozhat.
 • A nadragulya minden része mérgező . Elfogyasztását követően nyugtalanság, izgalom, sírógörcs jelentkezik, súlyos mérgezés esetén epilepsziás rohamot, kómát is eredményezhet. Az évszázadok során sok ember életét oltották ki ezzel a módszerrel.
 • A gyűszűvirág lassítja a szívműködést, súlyos esetben szívelégtelenséget, légzésleállást, továbbá veseelégtelenséget is előidézhet.

A fenti felsorolás a www.webbeteg.hu oldalról származik.
további részletek:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/1544/mergezo-novenyek-otthonunkban-kertjeinkbenSzámtalan olyan növény vesz körbe bennünket, aminek a levele, szára, termése stb. mérgező.
Nagyon jó hír, hogy a CsodasövényR tulajdonosoknak ettől nem kell tartani. Kutyák gyakran nassolgatják, mert kedvező hatással van az emésztésükre. Ló, szarvasmarha, és kecske esetén is azt tapasztaljuk, hogy előszeretettel fogyasztják.
Tudományos anyagokban több helyen feltűnik, hogy a kínai gyógyszergyártásban a gyomorbántalmak kezelésére használt gyógyszer alapanyaga a szil féleségek levélzete.

 
 
 
 

     
     
   
     
 
   Növényről     | Ültetés, ápolás      |Vásárlási feltételek       | Képek a növényről      | Publikációk     | Cégünkről      |Árak     | Rendelés